Esther

Een vrouw met een missie.

Dat is: de wereld een stukje mooier maken, ieder met zijn/haar talent.

Wat fijn dat je mijn site gevonden hebt. Het moet zo zijn, want toeval bestaat niet. 

 Ben jij opzoek naar het talent in jezelf of in ieder geval nieuwsgierig naar jezelf of naar mij?  Dan ben je aan het goede adres. Mijn naam is Esther Albertha Alkema, deze heb ik gekregen toen ik in 1977  geboren werd te Oldeouwer. Ik groeide op in een gezin met 5 kinderen, ik was nummer 4 in de rij. Mijn moeder deed de opvoeding en mijn vader werkte als veehandelaar en boer. Ik kom uit een liefdevol nest, waar alle keuzes gemaakt zijn vanuit de juiste intentie. Dat herken je vast wel. Jouw ouders hebben jou ook opgevoed met de juiste intentie, wat op dat moment in hun mogelijkheid lag, anders hadden ze wel een andere keuze voor je gemaakt, toch? Echter waren deze keuzes van hen wel goed voor jouw? Dat zijn je leermomenten, om nu te her-ontdekken wat is werkelijk goed voor jouw in dit leven nu. 

Tijdens de basisschool periode leerde ik niet het lezen en spellen zoals andere kinderen in groep 3 dat deden. Een lichte vorm van dyslexie wilde mij vertellen dat ik dingen anders ging doen in mijn leven. Verbindingen leggen en creatief mijn brein gebruiken. Dat wist ik toen nog niet en er kwam diep in mij een overtuiging: “Ik ben dom”. 

Ondanks mijn fouten in de spelling en langzame lezen behaalde ik toch mijn PABO diploma en deed ik de RT opleiding. Toch bleef de diepe overtuiging: “Ik ben dom”. 

Na vele jaren voor de klas te hebben gestaan was ik wel klaar met het lesgeven en kwam NLP/Systemischwerk/Energetisch werk op mijn pad. Daar heb ik de diepe overtuiging om mogen zetten naar: “Ik ben perfect zoals ik ben”.  Creatief, flexibel, lief, krachtig. 

Op dit moment heb ik een coachingspraktijk en werk ik als Intern Begeleider op een basisschool. Ook begeleid ik ouders en leerkrachten waarvan kun kinderen leerproblemen of gedragsproblemen ervaren binnen het onderwijs systeem of opvoeding. 

Dankbaar ben ik dat ondertussen ook 3 prachtige dochters op mag opvoeden naar hun volwassenheid. Elke dochter heeft mij voor, tijdens en na de bevalling veel geleerd, laten zien en ervaren. De eerste jaren van hun jonge leven stond vooral in het teken van  liefde, voeding, balans nu meer op liefde en begeleiden. Grenzen stellen, uitleggen, meebewegen, vertrouwen hebben, in verbinding blijven, luisteren en er ZIJN in deze fase van de pubertijd. 

 Ik ben van mening dat zij mijn spiegels zijn. Elke dag mag ik weer in die liefdevolle spiegel kijken. Elke dochter spiegelt mijn weer op een andere wijze. De ene keer zie ik gedrag bij ze wat me bevalt en een andere keer zie ik gedrag wat me niet bevalt. Wanneer ik wil dat het gedrag van mijn kinderen positief veranderd, moet ik mijn eigen gedrag aanpassen. Ik mag mij daarbij volledig bewust zijn van mijn eigen gedrag. Want ook jij weet: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. De grootste verandering die je wilt zien zit in jezelf. 

Zo maak je de wereld een stukje mooier.